Vánoční mini cupcakes

Původně jsem si myslela, že tento článek a tip na vánoční besídky, upeču pro vás již minulý týden. Ale…

…omlouvám se. Práce a tvořeního v kuchyni bylo tak moc, že to zkrátka nešlo. Každá denní občas i noční minutka se hodila.
Ale právě nyní si již vychutnávám, ten příjemný okamžik, kdy jsou všechny dortíky na oslavách a já mohu dohánět resty. 🙂

Takže šup na cupcakes

Do vánoc zbývá již pár dnů a besídky pro malé i velké jsou v plném proudu. Mně to letos vyšlo hezky v jeden den. Dvě děti, dvě besídky, naštěstí v jiný čas. 🙂 Super. Teď již stačilo něco dobrého, jednoduchého a rychlého připravit.

Bylo mi jasné, že budu mít malou pomocnici a ta má nejraději ten „bílý krém a bílou buchtičku“. 🙂 Volba je proto jasná. Vanilka vyhrává. Trochu si ji i zpestříme a z jednoho receptu, můžeme vykouzlit další varianty. A aby to nebylo líto milovníkům čokolády, použijeme ji také.

Vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem s bílou čokoládou

Potřebujeme:
Na 12 kousků a nebo 24 mini
250 g polohrubé mouky
3 lžičky prášku do pečiva
1 velké vejce
150 g cukru
1 vanilkový cukr
8 lžic oleje
150 g podmáslí (lze nahradit jogurtem či mlékem)

Papírové kočíčky vložíme do prohlubní plechu.
V míse ušleháme vajíčko, přidáme cukr, vanilkový cukr, olej a podmáslí. Vše ušleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a opět promícháme. Těsto nalijeme rovnoměrně do košíčků.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 20 až 25minut. Pozor u mini košíčků to bude o něco méně. Cca 17min.

Varianta borůvkových cupcakes – přidáme 100 g čerstvých a nebo okapaných kompotovaných borůvek. Tuto kombinaci mám moc ráda 🙂

Krém:
300 ml mléka
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
200 g kvalitní bílé čokolády (nejraději používám kvalitní bílou čokoládu v peckách)
250 g másla

Z mléka a pudingu uvaříme puding. Přidáme vanilkový cukr a bílou čokoládu. Vše pečlivě promícháme. Přikryjeme potrav. folií a necháme vychladit. Máslo lehce našleháme a přidáme vychladlou směs. Našleháme hladký a jemný krém. A můžeme pomocí trezírovacího sáčku zdobit.

Cupcakes můžeme zkrášlit můžeme podle své fantazie a chuti. Stačí úplně jednoduše a zdravě, jen ovocem a nebo si můžeme z fondánu či marcipánu vykouzlit nějakou vánoční ozdobu. 🙂

Čokoládový krém:
100 g kvalitní čokolády
100g smetany 33%
Obě suroviny dáme do misky a zahřejeme v mikrovlnce. Promícháme a necháme vychladnout.
50 g másla přidáme do této vychladlé směsi a pěkně vyšleháme.

Hana Součková
Mou největší vášní a láskou je sladký svět dortů. Svou myslí, rukama a hlavně srdcem, realizuji vaše přání. Inspiruji a motivuji všechny, kdo si chtějí vytvořit svůj vlastní sladký výrobek. Ukazuji návody, tipy, sdílím své zkušenosti a pořádám kurzy. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů