Sladká radost na Tři krále

Mě samotnou to překvapilo, ale včera na Tři krále, mne popadla chuť péct jen tak pro radost. ❤️
Možná to bylo počasím venku, kdy se pomalu přeměňoval déšť na sněžení a já se chtěla ohřát. A nebo tím, že na mě při přepisování diáře vypadl založený recept z léta, netuším. Každopádně jsem mazala pro tvaroh a pustila se do toho. 🙂

Skvěle se hodilo, že tip z léta byl rychlý, snadný a né moc sladký. Přeci jen je jen pár dnů po Vánocích. Takže tento moučník ke kafíčku, snídani je na přípravu jednoduchý a na chuť hezky šťavnatý a svěží.
Tři hlavní ingredience budou tvaroh, ananas a kokos. 👑👑👑

Všechny ostatní suroviny:

Na těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru
půl hrnku oleje
1 ks prášku do pečiva
1 ks vejce
2 lžíce kokosu


Na náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
2 ks vejce
1 ks kokosový puding (vanilkový)
80 g cukru
150 ml mléka
100 ml kokosového mléka
1 lžíce kokosu

Dokončení:
Kompotovaný ananas
1 pl kakaa
3 pl mléka

Pracovní postup je velmi snadný.
Ananas necháme odkapat a případně nakrájíme na kousky.
Ze surovin na náplň vymícháme hladkou hmotu.
Do mísy si připravíme všechny suroviny na těsto a smícháme je. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem (26×39) a tak 2/3 těsta nalijeme na plech. Rozetřeme po celé ploše.
Na něj opatrně nalijeme tvarohovou hmotu, hezky rovnoměrně.
Připravený ananas poklademe po celém plechu.
Zbylé těsto cca 1/3 promícháme s kakaem a mlékem a nalijeme na ananas.
Troubu jsme si zahřáli na 180 stupňů a necháme péct přibližně 30 až 40 minut.

Letos žádní koledníci bohužel asi nedorazí, takže mlsání koláče bude jen a jen na nás doma. 🙂
Čaj uvařený, koláč upečený a venku bílo. Nádhera.

Ať Vám chutná v zimě i v létě.

Hana Součková
Mou největší vášní a láskou je sladký svět dortů. Svou myslí, rukama a hlavně srdcem, realizuji vaše přání. Inspiruji a motivuji všechny, kdo si chtějí vytvořit svůj vlastní sladký výrobek. Ukazuji návody, tipy, sdílím své zkušenosti a pořádám kurzy. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů