Jemně perníkové cupcakes

Vůně perníkového koření nemusí potěšit naše nosánky jen v čase zimním.

Třeba pro mě osobně, je toto aroma i perníková chuť, spojena klidně již s časem podzimním. Navíc mám doma milovníka perníku, takže jakýmkoliv perníkovým moučníkem, udělám radost. Takže pokud hledáte sladký způsob, jak se naladit na tuto podzimní atmosféru, mám pro vás jednoduchý recept – perníkové cupcakes! Voňavé, vláčné a se špetkou koření.

Na těsto potřebujeme:

Na 12 kousků klasické velikosti
100 g hladké mouky
100 g mandlové mouky
2 vejce
120 g másla
200 g cukru
1 lžíce medu (nemusí být)
2 lžíce rumu (nemusí být)
2 lžičky perníkového koření
1 lžička mleté skořice
1 lžička jedlé sody
3 lžíce horké vody
120 g podmáslí
40 až 60 g čokolády, podle chuti. Buď nastrouhané nebo rozehřáté

Na krém potřebujeme:
150 g kvalitní čokolády
150 g smetany
80 g másla
PŘIPRAVÍME SI PLECH A VLOŽÍME PAPÍROVÉ KOŠÍČKY DO PROHLUBNÍ. ZAPNEME TROUBU NA 180°C.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

POSTUP:
1. Do mísy vložte změklé máslo a cukr a vyšlehejte je pomocí šlehače nebo kuchyňského robota do světlé pěny. Přidejte vajíčko a znovu dobře prošlehejte, dokud směs nebude hladká. Opatrně zašlehejte 3 lžíce horké vody. Poté přimíchejte perníkové koření, skořici, sůl a jedlou sodu, med, rum a vše důkladně promíchejte. Přidejte nastrouhanou čokoládu nebo rozehřátou. Postupně přisypávejte mouku, zároveň přilévejte podmáslí, a znovu vyšlehejte do hladkého těsta.

2. Těsto rozdělíme do košíčků, pozor neplníme celé, ale pouze lehce nad polovinu. Dáme do trouby a pečeme cca 20min.

3. Připravíme si čokoládovou ganache jako základ pro krém. Do kovové misky si připravíme čokoládu a smetanu a zahříváme v mikrovlnce. Dobře promícháme a necháme vychladnout, ztuhnout. Naopak máslo si vyndáme z lednice a až ho budeme zašlehávat a přidávat do ganache, musí mít pokojovou teplotu. Tyto tři ingredience společně našleháme a máme připravený krém. Trezírovacím sáčkem ho nastříkáme na perníkové korpusy. Můžeme doladit strouhaným perníkem.

4. Tento krok záleží na vaší chuti, kreativitě a náladě. 🙂 Můžeme si vytvořit z bílé čokolády lístky a lehce si je zabarvit do podzimních tonů a nebo můžeme vymyslet jakoukoliv jinou variantu ozdoby. Jednoduchý způsob je třeba je nakrájené ovoce.

Tipy:

  • Med a koření: Pokud máte rádi intenzivní chuť, přidejte do těsta ještě trochu zázvoru nebo hřebíčku.
  • Bezlepková varianta: Můžete použít bezlepkovou mouku a bezlepkový prášek do pečiva.
Hana Součková
Mou největší vášní a láskou je sladký svět dortů. Svou myslí, rukama a hlavně srdcem, realizuji vaše přání. Inspiruji a motivuji všechny, kdo si chtějí vytvořit svůj vlastní sladký výrobek. Ukazuji návody, tipy, sdílím své zkušenosti a pořádám kurzy. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů