Hledala jsem v jedné kuchařce od maminky recept na Dip z tuňáka a vypadla na mě tato sladká vzpomínka.
Přesněji řečeno opsaný recept na BB roládu od mamky, kterou mi dělala naposledy někdy cca třicet let nazpět. 🙂
Protože tento zápis už přeci jen něco pamatuje, trochu jsem si pohrála a připravila i video recept.
Takže pokud vás někdy také popadne chuť vzpomínat a nebo naopak prvně vyzkoušet, budu moc ráda.
2 balení sušenek BB (u nás doma se hodilo i jedno navíc pro ujídání)
300 ml mléka
vanilkový pudinky
Vanilkový cukr
250g másla
180 g cukru
1 žloutek
kakao na obarvení
Postup:
1. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Přidáme vanilkový cukr a promícháme.
2. Zakryjeme potravinovou folií a necháme vychladnout.
3. Máslo, cukr a žloutek našleháme.
4. Do vyšlehaného krému postupně přidáváme vychladlý pudink.
5. Polovinu krému můžeme obarvit kakaem.
6. Sušenky BB pak střídavě promažeme krémem a spojíme.
7. Zabalíme roládu do potravinové folie nebo alobalu a necháme ji vychladit. Nejlépe 24 hod.
A je prozrazeno, co jsme u nás doma tento víkend kromě makronek tvořili a baštili. 🙂